לקראת השנה החדשה, השיקה רשות ההשקעות במשרד הכלכלה תכנית חדשה לעידוד התחרות בענף הלחם מקמח מלא באמצעות סיוע ממשלתי, אשר יביא להגדלת היקפי הייצור ולהגדלת מספר המאפיות בעלות כושר ייצור תעשייתי.
כיום מקטעי ייצור הלחם ושיווקו לשוק הקמעונאי הם בעלי מאפיינים אוליגופוליים (ענף שוק הנשלט על ידי מספר מוכרים מצומצם), כאשר שוק זה נשלט על-ידי שלוש הקבוצות הגדולות: אנג'ל (כ- 40%), ברמן (כ- 28%) ודווידוביץ-מרחבית (כ- 20%) (המקור: נתוני שוק "נילסן" 2016).
אלו מחזיקות במאפיות בשותפויות או בעלויות צולבות, כאשר המאפיות הקטנות לא מהוות תחרות משמעותית.
המסלול החדש צפוי לצאת לדרך בשבועות הקרובים.
ב-18.10 בשעות 11:00-13:00 יקיים משרד הכלכלה כנס הסברה על אודות המסלול.
כדי להירשם, אנא שלחו מייל: iic@economy.gov.il.