לטענת התובע, זכאי הוא להפרשי שכר, שעות נוספות ופיצויי פיטורין, האם ניתן לקבוע לעובד שכר גלובלי הכולל גם את התמורה בגין עבודה בשעות נוספות?
עב 7103/04 קליוציניקוב נ' המשבב עיבוד שבבי בע"מ
התובע עבד אצל הנתבעת מיוני 2002 – מאי 2004 עת פוטר, לטענתו, עקב בקשתו להסדיר את שעות עבודתו במסגרת החוק שהחל כל יום בשעה 19:00 בערב – 7:00 בבוקר וזאת בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה.
בנוסף טוען התובע כי הוא הועסק אצל הנתבעת בתחום העיבוד השבבי וכי עד לפיטוריו עבד במשמרת שנייה ובמשמרת לילה אלא שהנתבעת נמנעה מלשלם לו עבור שעות נוספות בהתאם לחוק ולצו ההרחבה בענף המתכת.
לטענת התובע, זכאי הוא להפרשי שכר, שעות נוספות ופיצויי פיטורין, בסך כולל של 121,732 ₪.הנתבעת באמצעות ההתאחדות טוענת כי בחודשים הראשונים לעבודתו של התובע הפיקה מנהלת החשבונות של הנתבעת תלושי שכר שגויים בה צוין בטור הכמות מספר שעות עבודתו של התובע כפי שעבד בכל חודש ובטור התעריף מופיע הסכום הממוצע לשעת עבודה למשמרת לילה (שעמד על 24 ₪, בעוד שהתובע טוען לבסיס של 24 ₪ בטרם התוספות של משמרת לילה ושעות נוספות).
יובהר שעפ"י סעיף 5 לחוק הגנת השכר נקבע איסור לכלול בשכר העבודה תשלום בעד שעות נוספות, גמול עבודה במנוחה שבועית, דמי חופשה או פדיון חופשה. משמע כי ציון לשכר ממוצע של 24 ₪ לשעת עבודה בלילה יראו אותו כשכרו הרגיל של העובד ועליו יהיה זכאי העובד לגמול בעד השעות הנוספות.
יחד עם זאת ביה"ד קיבל את עמדת ההתאחדות בדבר הטעות שערכה מנהלת החשבונות ובמכלול הראיות שהוגשו לו בתיק ביחד עם תלושי שכר מעודכנים ועדויות של עובדים נוספים שעבדו בתפקיד דומה לזה של התובע, שהשתכרו שכר של 18 ש"ח לשעה, פסק ביה"ד סך של 10,000 ₪ כפיצויי פיטורים עפ"י הסכם פשרה שהגיעו אליו הצדדים.
ניתן ביום 17/3/05 ע"י כב' השופטת א.סלע – סגנית שופט ראשי (ביה"ד האזורי לעבודה בתל אביב).